Stilla musik i novemberkvällen

För oss som trots det halkiga väglaget tagit oss till gårdskyrkan den här novemberkvällen väntade en musikupplevelse utöver det vanliga. Redan på vägen ner mot kyrkan som var upplyst av många marschaller kunde vi känna av den stämningsfulla känslan som vi skulle komma att bli omfamnade av. Inne i kyrkan välkomnades vi av Gunnel och Lalle och bänkarna blev snart så gott som fullsatta. Besökarna var en blandning av unga och gamla, bybor och plassare samt en och annan långväga besökare från andra byar i kommunen.

pb170505_50a7ec73e087c368ec3bf569

Elsvig Liljeberg hälsade oss välkomna och efter klockringningen (som bara den bör upplevas – ni som besökt kyrkan förstår!) inleddes konserten med musik och skönsång. Rose-Marie och Karl Winberg samt Karolina Lif är enastående musiker som trakterar flera instrument och under kvällen fick vi lyssna på orgel, klarinett, fiol och nyckelharpa. Dessutom skön sång! Programmet bestod en fin blandning av stycken från Bach och Händel till visor och polskor av Orsa spelmän, och flera andra. Elsvig höll en kort, men innehållsrik andakt bland annat om hur tiden innan advent kan upplevas. Musiken, sången och framförandet var klanderfritt, men jag vågar påstå att det är den unika atmosfären som Svannäs Gårdskyrka erbjuder som präglar den totala upplevelsen och gör den till fantastisk!

pb170521_50a7ec9cddf2b31d1e0055d1

Lalle och Gunnel tackade avslutningsvis musikerna för den fina konserten och bjöd oss sedan att stanna en stund för kaffe och hembakade kanelbullar. Och den där stunden efteråt där besökarna ståendes i kyrkgången med en kaffekopp i sin hand möts i samtal om livet och tiden. Den stunden, den fyller i allafall mig med en känsla av värme och kärlek som är välbehövd såhär i novembermörkret.

Det här inlägget postades i Arrangemang, Svannäs gårdskyrka. Bokmärk permalänken.