Triathlon i Svannäs!

tria1

 

Deltagarinfo

Anmälan: Anmälan sker helst i förväg (för de vuxna) via grupp på facebook, ”svannäs-triathlon” eller till Anna på 0730-38 38 35. 

Ambitionen med Svannäs-triathlon är att det ska vara ett kul arrangemang i bygden där alla kan delta. Tävlingen är öppen för alla, motionärer som tävlingssugna. Att ha kul är viktigare än att vinna! (nåja…för somliga iaf 😉

Klockan 11 inleds dagen med en mini-triathlon för alla barn. Banan är anpassad för att alla barn som vill ska kunna delta.  Simkunnighet är inte nödvändigt! Barnen ska runda en markering som sitter en bit ut i vattnet och därefter på valfritt färdmedel (ej motordrivet) ta sig en sträcka och därefter avslutningsvis springa på fotbollsplanen. Alla barn som deltar belönas vid målgång!

När barnens lopp är över är det de vuxnas tur.

Tävlingen består av totalt tre sträckor, simning, cykling och löpning som kan utföras individuellt eller i lag. Lagen får bestå av två-tre personer av valfria kön. För de som tävlar individuellt finns två klasser, dam och herr.

Start och målgång: Vid Insjöbadet. Masstart. Växling (för lagen) sker vid utmärkta platser. Det finns ingen tidtagning utan först i mål-principen tillämpas.

Utrustning: Deltagarna tar själva med den utrustning som behövs för att genomföra loppet.

Sträckorna

Simning, totalt 300 meter. Starten sker vid fotbollsplanen och ut mot Gotthardssons/Tampios udde där en flotte är förankrad. Flotten ska rundas. Flotten fungerar utmärkt som en plats att vila på! Flytväst, våtdräkt, badkläder, naket eller simring är tillåten klädsel/utrustning. Båtar med funktionärer finns längs sträckan. Förhoppningsvis finns också en lina med bojar uppspänd mellan stranden och flotten.

Cykling, 4 km. Cyklarna placeras i förväg på utmärkt plats och deltagarna ska ta sig ut till Djupdalskorsningen och tillbaka. Vi hoppas på att kunna stoppa upp trafiken när tävlingen pågår. Alla cyklar på två hjul är tillåtna, dock inte el/motordrivna.

Löpning, 2 km . Cyklarna lämnas på utmärkt plats och de två sista kilometrarna avverkas till fots från badplatsen till Krilles infart och tillbaka.

Vätskekontroll: En (ev två) vätskekontroller med vatten finns längs banan.

Efter samtliga deltagarna gått i mål sker en utlottning av priser från prisbordet! Dessutom bjuds deltagarna på frukt och vatten!

Det här inlägget postades i Allmänt, Arrangemang, Insjöbadet. Bokmärk permalänken.